zoeken in de site
<< terugJe bent nu hier : Home * Agenda
agenda
zaterdag 19 april 2014 Blik op Oranje
maandag 21 april 2014 Voice of the Betuwe
vrijdag 25 april 2014 Sportzbeats
zaterdag 26 april 2014 Koningsdag Asch
maandag 05 mei 2014 Bevrijdings festival Wageningen
zaterdag 17 mei 2014 Mega Piraten Festijn
zondag 18 mei 2014 Kunstmarkt Buren
zaterdag 24 mei 2014 Taptoe Buren
zaterdag 31 mei 2014 Aalsterveldfeest 2014
zaterdag 07 juni 2014 Taptoe Lienden
zondag 15 juni 2014 Keramiekmarkt Buren
zaterdag 28 juni 2014 Distress Outdoor
woensdag 03 september 2014 Ladies Tour
Spring in het Park Veenendaal
zaterdag 02 juni 2012

 

VEENENDAAL - Het wordt een bijzonder jaar voor de organisatie voor Spring in het Park. Dit jaar wordt alvast een mooie brug geslagen naar het provinciale project Vrede van Utrecht, waarin de gemeente Veenendaal participeert. Daarnaast heeft het evenement een nieuw bestuur.

Spring in het Park vindt dit jaar plaats op zaterdag 2 juni. Tal van lokale organisaties en groepen presenteren zich aan de bewoners van Veenendaal: muzikaal, cultureel, culinair, theatraal, bevlogen, informatief, speels, kleurrijk, creatief en sportief. Bezoekers van dit evenement staan niet langs de kant, maar doen actief mee of laten zich uitgebreid informeren. Het ene moment is men deel van het publiek, het volgende moment zelf artiest.

Vrede van Utrecht
Het festijn heeft zijn waarde bewezen als multi-cultureel gebeuren met een sociale uitstraling en bindende functie. Spring in het Park is uitgegroeid van een experiment van enkelen tot een traditie voor velen, zowel amateurs als professionals. Nieuw is dat Spring in het Park dit jaar mede wordt georganiseerd in het kader van de Vrede van Utrecht. In 2013 is het 300 jaar geleden dat de Vrede van Utrecht is ondertekend.

Bijzonder aan deze historische gebeurtenis is dat er vrede gesloten werd aan de onderhandelingstafel en niet op het slagveld. Daarnaast werden de anderhalf jaar durende onderhandelingen omlijst door kunst- en cultuuruitingen. Ook de herdenking van de Vrede van Utrecht wordt herdacht en gevierd door middel van culturele evenementen die in de stad en provincie Utrecht georganiseerd worden. Spring in het Park is daar één van.

Belangstellenden om de organisatie te helpen worden gevraagd een mail te sturen aan henk@schokland.com . Op dit mailadres kunnen ook mensen die een activiteit willen verzorgen op Spring in het Park zich aanmelden.
 


bron: www.jonginburen.nl
 
Cookies | Denk mee | Contact | Colofon | Proclaimer | print deze pagina